Gestolen fiets terug bij eigenaar dankzij bericht op Facebook

Misschien is het je ook weleens overkomen. Je wilt je fiets pakken en hij staat er niet meer. Gestolen!
Het overkwam Albert van Veenen uit Veenoord afgelopen donderdag. "Ik wilde op de fiets stappen en ik denk: Verrek, de fiets is weg!" Op klaarlichte dag was zijn fiets bij huis weggehaald.

Camera's
Maar de dief had zich waarschijnlijk niet gerealiseerd dat Van Veenen camera's rond zijn huis heeft hangen. "Ik ben meteen de camerabeelden gaan bekijken en dan zie je iemand achter ons huis lopen. Hij loopt eerst een paar fietsen voorbij en dan grijpt hij die van mij en weg is-ie", aldus Van Veenen.

Hij besluit de beelden op Facebook te zetten en dat wordt een succes. "Mijn bericht werd gigantisch veel gedeeld. Er kwamen steeds meer namen boven water. Toen ik vannacht op bed lag, kwam rond half één ineens een van mijn kinderen bij mijn bed, omdat te zeggen dat er twee mannen staan die de fiets wilden terugbrengen."

Van Veenen stapt met zijn slaperige hoofd uit bed en inderdaad: daar staan twee mannen met zijn fiets. "Ze vertelden dat ze de fiets hadden gekocht voor vijftig euro. Ze hadden het bericht op Facebook gezien en hadden toen besloten hem maar terug te brengen." Hoe ze aan de fiets waren gekomen, heeft Van Veenen niet gevraagd.

De fietsendief lijkt ondertussen gewoon door te gaan. "Ik kreeg vanmorgen alweer een telefoontje van iemand die hem had zien lopen", zegt Van Veenen. Hij gaat nog aangifte doen bij de politie.

Deel dit artikel: