Maximaal 40 asielzoekers ondergebracht op vakantiepark in Dwingeloo

RCN Vakantiepark de Noordster
Maximaal veertig vluchtelingen komen vanaf 3 oktober naar de Noordster © RCN Vakantiepark de Noordster
Op vakantiepark De Noordster in Dwingeloo worden vanaf 3 oktober asielzoekers opgevangen. Er zijn elf chaletwoningen op het park beschikbaar als noodopvang.
De chalets zijn tot 1 december beschikbaar, meldt de gemeente Westerveld. "Dit houdt in dat gedurende deze periode er tot maximaal 40 asielzoekers opgevangen kunnen worden op deze locatie, afhankelijk van de gezinssamenstelling."
Burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten spraken onlangs af om gezamenlijk 450 asielzoekers op te vangen, om het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Tot voorkort sliepen daar bijna iedere nacht mensen buiten.

Andere locaties

"We zijn blij om bij te kunnen dragen aan deze opgave en dankbaar voor de samenwerking met RCN Vakantiepark de Noorster", zegt burgemeester Rikus Jager. "Als gemeente werken we er hard aan om uiteindelijk voor 50 asielzoekers gedurende deze gehele periode noodopvang te bieden. We zijn dan ook nog in gesprek met andere locaties. "
Ook andere gemeenten hebben inmiddels opvangplekken beschikbaar gesteld voor vluchtelingen. Zo worden er in Borger-Odoorn 33 vluchtelingen opgevangen. In Emmen, Assen, Gieten en Aalden komen ook vijftig opvangplekken voor vluchtelingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl