Bewoners flat Norg voelen zich in de kou gezet: 'Overdag warm, 's avonds berekoud'

Joop Lindeman Norg
Een deken over, een warme trui en dikke sokken aan: zo zit Lindeman er 's avonds bij. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
In De Vijversburg in Norg gaat de verwarming niet aan als de temperatuur boven de twintig graden is. Volgens enkele bewoners zakt het kwik 's avonds al onder de twintig, maar het bestuur van de wooncoöperatie zegt van niet.
"Ik ga met dikke sokken naar bed en heb alsnog koude voeten", zegt de 81-jarige Joop Lindeman. "Meer mensen in de flat hebben er last van, maar de meeste ouderen vertellen dat niet graag. Dus doe ik het."
Lindeman ging in gesprek met het bestuur van de wooncoöperatie, dat hem vertelde de verwarming eerst niet aan te zetten. "Vanwege de stookkosten. Nou, ik betaal liever wat meer dan dat ik in de kou zit."
Artikel gaat verder onder de video
Bewoners flat Norg voelen zich in de kou gezet

'Hoeven niet te overleggen'

Volgens Henk de Jong (bestuurslid van de coöperatie) is de temperatuur nog niet onder de twintig graden gezakt in de flat. "In de laagbouw wel. Dat verwarmen we dus. Omwille van de gasrekening hebben we besloten de verwarming eerst uit te houden."
Lindeman verwijt het bestuur dat zij zonder aankondiging deze beslissing heeft genomen. "Dat hoeven wij als bestuur niet te overleggen", zegt De Jong op zijn beurt. "Wij mogen die beslissing nemen."

Verder geen klachten

Lindeman bestrijdt overigens dat de temperatuur nog niet onder de twintig graden is gezakt. "Ze zijn hier de temperatuur komen meten. Dat was om twee uur 's middags, toen de zon volop ons appartement scheen. 20,8 graden aan deze kant, 20,2 graden aan die andere kant. Ja, dat klopt, maar 's avonds is het toch veel kouder."
De bewoner benadrukt geen jurist te zijn, maar: "ik denk niet dat je dit zomaar mag doen".
Het bestuur van de coöperatie van De Vijversburg benadrukt nog geen klachten te hebben ontvangen, behalve die van Lindeman .

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl