Zwitserse Shani Tarashaj komt naar FC Emmen

Shani Tarashaj (Rechten: Alexandra Wey/EPA)
Shani Tarashaj (Rechten: Alexandra Wey/EPA)
FC Emmen heeft zich versterkt met de Zwitserse Shani Tarashaj.
De 24-jarige aanvallende middenvelder, die ook als spits of buitenspeler kan fungeren, wordt voor twee jaar gehuurd. Hij staat sinds 2016 onder contract bij Everton.
Tarashaj doorliep de jeugdopleiding van Grasshopper Club Zürich in Zwitserland. In januari 2016 maakte hij de overstap naar Everton, dat hem meteen weer uitleende aan Grasshopper voor de rest van het seizoen. Het seizoen daarna werd hij uitgeleend aan Eintracht Frankfurt en maakte hij minuten in de Bundesliga.
Na een seizoen bij Everton droeg hij afgelopen seizoen wederom op huurbasis het shirt van Grasshopper. Ook heeft Tarashaj vijf interlands voor Zwitserland achter zijn naam staan.
Bij de nationale jeugdploegen kwam hij veertig keer in actie en daarin maakte hij maar liefst 29 doelpunten.
“Ik wil me verder ontwikkelen en dat kan bij FC Emmen”, aldus de nieuwste aanwinst. “Vorig seizoen moest ik weer fit worden na een zware blessure, dit seizoen wil ik hier mijn stempel drukken om de club te behouden voor het hoogste niveau van Nederland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.