Emmen huurt huisjes op Parc Sandur voor opvang Oekraïners

Parc Sandur
Op Parc Sandur worden verschillende Oekraïners ondergebracht © RTV Drenthe/Janet Oortwijn
De gemeente Emmen huurt vanaf 2 oktober tien vakantiehuisjes op Parc Sandur voor de opvang van zestig Oekraïense vluchtelingen. Het is de derde opvanglocaties voor Oekraïners in de gemeente. In het voormalige Fletcher Hotel aan de Van Schaikweg en in het oude Esdal College aan de Angelsloërdijk in Emmen worden ook vluchtelingen opgevangen.
Al eerder huurde Emmen huisjes op het vakantiepark. Van maart tot en met juni werden in vijf huisjes met name gezinnen en zwangere vrouwen opgevangen. Omdat de samenwerking goed verliep, wordt er nu voor één jaar een nieuwe overeenkomst afgesloten.
"Op deze manier krijgen de mensen stabiliteit en rust en wordt veelvuldig verhuizen voorkomen", aldus Emmen. "Leerplichtige kinderen kunnen krijgen zoveel mogelijk op dezelfde schoollocatie onderwijs krijgen."
De behoefte aan opvangplekken neemt toe. De veiligheidsregio Drenthe heeft een taakstelling voor 3000 bedden. Er zijn nu 2800 plekken. De gemeente Emmen draagt met deze nieuwe locatie daarin haar steentje bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl