Jarige De Nieuwe Kolk trakteert Assen op lichtjesroute

Lichtfestival De Nieuwe
Flessenpost in De Vaart tijdens het Lichtfestival © Marcel J. de Jong
Betoverende vuurvliegjes, drijvende flessenpost met complimenten en kubussen die met elkaar communiceren. Op verschillende plekken in de binnenstad van Assen werden bezoekers vanavond verrast met indrukwekkende lichtkunstwerken.
Wie jarig is, die trakteert. Dat neemt De Nieuwe Kolk in Assen heel serieus. Het cultureel centrum bestaat tien jaar en vanavond werd het feest afgetrapt. Niet alleen in het theater, maar ook in de binnenstad.
De lichtkunstroute Assen licht op begint op de Brink. Een lichtinstallatie laat honderden vliegende punten zien die lijken op vuurvliegjes. Ze dartelen en zweven boven de grond en maken. Op het Koopmansplein dansen kubussen door de lucht, in de Jozefkerk rijden kleurrijke wielen en in De Vaart lijkt een hele lading aan flessenpost te zijn aangespoeld. Tientallen verlichte en draaiende windmolentjes, gemaakt door kinderen uit Assen, vormen het slotstuk bij De Nieuwe Kolk.
De lichtkunstwerken zijn tot en met zondag elke avond tussen 20.00 en 23.00 uur te zien in de Asser binnenstad.
De Nieuwe Kolk viert haar tiende verjaardag met lichtkunstwerken op verschillende plekken in Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.