Bedrijf gaat in Emmen natuurlijk alternatief voor plastic maken: 40 nieuwe banen

pacques biomaterials
Het bedrijf produceert een natuurlijk alternatief voor plastic © Pacques Biomaterials
Het bedrijf Pacques Biomaterials gaat in Emmen een natuurlijk alternatief voor plastic maken. De komst van het bedrijf levert zo'n veertig banen op.
Pacques Biomaterials vestigt zich op het GETEC PARK.EMMEN-terrein. Daar gaat het een installatie bouwen om een biologisch afbreekbaar biopolymeer te maken. Dat gebeurt eerst met een kleinere demo-installatie die volgend jaar klaar moet zijn. Daarna gaat het bedrijf een commerciële fabriek bouwen, die in 2026 gebruikt kan worden. De totale investering is naar verwachting zo'n 58 miljoen euro.
Het bedrijf maakt naar eigen zeggen een alternatief voor het gebruik van reguliere plastics die niet afbreekbaar en op olie gebaseerd zijn. "Zo biedt Pacques Biomaterials een volledig circulaire oplossing voor de toekomst", aldus het bedrijf. Het gebruikt natuurlijke bacteriën en processen om die polymeren te maken. Vanuit afval wordt het biomateriaal geproduceerd.

'Hier komt alles samen'

Pacques Biomaterials werkt nu nog vanuit Balk. "We kiezen voor Emmen omdat hier alles samenkomt", doelt manager Joost Pâques op de al aanwezige groene chemie. "Alles is hier aanwezig en elke keer als we Emmen bezoeken, worden we nog enthousiaster." De gemeente Emmen, de provincie Drenthe en GETEC PARK.EMMEN zijn ook blij met de komst van het bedrijf.
pacques biomaterials
Met de komst van het bedrijf worden zo'n veertig nieuwe banen gecreëerd © Pacques Biomaterials

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.