Zorgen over 'gezondheid' stationshond Mannes

Stationshond Mannes moet er, als beeldbepalend object bij een van de belangrijkste toegangspoorten van Assen, goed uitzien. Dat vindt de Asser VVD-fractie. De partij maakt zich zorgen over de toestand van het grote beeld op het station in de Drentse hoofdstad.
De partij stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders, omdat de grote houten hond negen maanden na de onthulling zijn glans verloren heeft en zijn 'vacht' wordt ontsierd door witte strepen.


Kalkstrepen
"Volgens enkele fervente doe-het-zelvers lijkt het erop alsof op sommige plekken (rechtsboven op de schoft) kale of schrale plekken zitten", schrijft fractievoorzitter Martin Rasker in een brief aan B&W. De witte strepen zijn volgens hem afkomstig uit de gaten waardoor de hond regelmatig stoom afblaast. Rasker vermoedt dat het kalkafzetting is. 

Houten vacht
Mannes is afgelopen jaar op Dierendag feestelijk onthuld. De houten vacht van het beest glansde toen nog. Hij werd, na veel discussie in politiek en cultureel Assen, samen met nog twee kunstwerken aangeschaft voor in totaal 450.000 euro als verfraaiing van het stationsgebied.


"Terwijl het stationsplein steeds verder opknapt, hebben we de indruk dat met Mannes het omgekeerde gebeurt", schrijft Rasker. Volgens hem is afgesproken dat de kosten van het onderhoud van de hond voor de eerste tien jaar bij de aanschafprijs in zaten.

Vragen
De VVD wil van B&W weten of er contact is geweest met de leverancier en wat voor actie verder wordt ondernomen om Mannes op te knappen. Ook wil de partij weten wanneer Mannes weer toonbaar is.
Meer over dit onderwerp:
Assen gemeente Assen Mannes hond station
Deel dit artikel: