De week van Drenthe: Stijgende energieprijzen, de wolf en de kermis

harry haddering uit assen
Vanwege zijn chronische ziekte heeft Harry Haddering een hoog stroomverbruik © RTV Drenthe
De energieprijzen en het energieplafond domineerden het nieuws de afgelopen week. Ook wij hadden aandacht voor de stijgende prijs en de problemen die dat met zich meebrengt.
Zo namen we een kijkje in de wijk Erflanden in Hoogeveen. Daar moeten 427 woningen van het aardgas af en over op waterstof. Maar met de hoge energieprijzen is dat niet haalbaar. Dat komt onder meer doordat waterstof wordt opgewekt met elektriciteit en ook dat wordt duurder. Het hele verhaal lees je hier.
Dinsdag was het Prinsjesdag dus ook toen waren de energieprijzen het gesprek van de dag. Het kabinet komt namelijk met een prijsplafond voor energie. Ook blijven de belastingverlaging op brandstof en energietoeslag volgend jaar doorlopen.
Toch is niet iedereen geholpen met dat prijsplafond. Harry Haddering uit Assen is chronisch ziek. Om beter te kunnen leven met zijn aandoening moet de kachel bij Haddering thuis wat hoger staan. Maar dat loopt in deze tijd flink in de papieren. Ook heeft hij een elektrische rolstoel die opgeladen moet worden en een elektrische lift. "Als ik volgend jaar variabele energietarieven moet gaan betalen, vrees ik dat ik onder de armoedegrens uitkom", zegt hij in dit artikel.
Behalve energie was er deze week meer nieuws. Zo hadden we aandacht voor de wolf die steeds meer slachtoffers maakt in onze provincie. Vooral de gemeente Westerveld heeft het te verduren. Ook was er nieuws over de kermis en dat was goed nieuws voor de exploitanten want de kermis is officieel immaterieel erfgoed geworden.
De week van Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl