Geen megasupermarkt net over de grens langs A32 bij Steenwijk

De geplande hypermarkt komt er niet (Rechten: Focus On Quality)
De geplande hypermarkt komt er niet (Rechten: Focus On Quality)
De grote 'hypermarkt' bij Steenwijk, net over de provinciegrens langs de A32, komt er niet. In plaats van een winkelcentrum met een enorme supermarkt komt er waarschijnlijk een 'Family Fun Zone'.
De komst van de hypermarkt zorgt al jarenlang voor commotie,
. De eerste plannen dateren van november 2012. Vooral de winkeliers in het centrum van Steenwijk waren niet blij met het plan. Ze waren bang dat een hypermarkt een leegloop uit de binnenstad zou veroorzaken.
Lees meer: RvS stemt toe: omstreden hypermarkt in Steenwijk komt er
Rechtszaak
Toch besloot de Raad van State anders. Alle bezwaren tegen de hypermarkt werden van tafel geveegd. Daarom leek een jaar geleden de komst van het pand zeker.
De gemeente Steenwijkerland ziet nu ook dat een hypermarkt schadelijk is voor de binnenstad en zet in op een andere invulling van het gebied.
In plaats van de hypermarkt komt er nu een 'Family Fun Zone'. Daarbij moet volgens de projectontwikkelaar gedacht worden aan een hotel, restaurants en andere horeca-activiteiten. De komende maanden wordt de precieze invulling duidelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.