Oliebollen bakken om aandacht te vragen voor energieprijzen: 'Het kan de laatste keer zijn'

oliebollenactie tegen stijgende energieprijzen
Oliebollenactie tegen stijgende energieprijzen © RTV Drenthe
Bakker Henk Slagter uit Coevorden deed vandaag alsof het oudjaarsdag is. Hij bakte de hele dag oliebollen. Want nu kan het nog. "Oudjaarsdag is voor mij de mooiste dag van het jaar", zegt Slagter. Maar of hij die dag dit jaar haalt is nog maar de vraag.
Hij vreest voor zijn voortbestaan, omdat zijn energierekening met 6000 euro per maand is gestegen. Om aandacht te vragen voor zijn situatie komt hij vandaag in actie. "Dit kan toch niet, het bestaat toch niet dat ik niet meer door kan gaan", zegt Slagter. "Ik dacht, dan ga ik een ludieke actie bedenken om aandacht te vragen voor mijn situatie. Ik ga oliebollen bakken. Het kan wel de laatste keer zijn"
En de actie slaat aan. Vanochtend had Slagter al 1100 oliebollen verkocht. "Ik vind het een prima actie", zegt een van de klanten. "Ik kom al voor de tweede keer oliebollen kopen."
"Mensen begrijpen het wel", zegt Slagter. "Mijn klanten vinden het allemaal diep droevig wat er gebeurt."
Het kabinet wil ondernemers met een hoge energierekening wel compenseren, maar concrete plannen zijn er nog niet. "Een jaar niks verdienen is niet erg, dat is ondernemersrisico. Maar als je geen lichtpuntjes ziet, geen toekomst, dan wordt het lastig", zegt Slagter
Oliebollenactie tegen stijgende energieprijzen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl