Boete voor fatale verkeersfout op N34 Odoorn

Voor het maken van een verkeersfout op de N34, die een man uit Borger het leven kostte, heeft de rechter een 55-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een boete van 500 euro.
De Emmenaar kwam op 22 december 2017 op de autoweg bij Odoorn op de linker weghelft terecht en botste frontaal op de auto van het 41-jarige slachtoffer uit Borger.


De man uit Emmen snapt nog steeds niet hoe het kan dat hij tijdens het rijden op de verkeerde weghelft belandde, bleek vandaag bij de kantonrechter in Assen. Hij was die middag vanuit Groningen op weg naar Emmen. Zijn twee zoons zaten bij hem in de auto.

Black-out?
De Emmenaar vermoedt dat hij een black-out heeft gehad vanwege een lage bloeddruk. Net voorbij Odoorn schrok hij naar eigen zeggen 'wakker' door het gegil van een van zijn zonen, die zag dat zijn vader op de linker weghelft reed. De Emmenaar remde nog, maar hij kon de tegenligger niet meer ontwijken.

Op zoek naar een verklaring liet de Emmenaar zich onderzoeken, maar medici konden niets afwijkends vinden. Zijn rijbewijs moest hij na het incident inleveren, maar dat kreeg hij na een half jaar terug. "Ook daaruit blijkt dat u een gezonde man bent”, zei de rechter.
Deel dit artikel: