Wandelaars straks veilig naar dak van Drenthe

Wandelliefhebbers kunnen nog deze zomer naar het dak van Drenthe wandelen. De aanleg van nieuwe wandelpaden op de VAM-berg start deze week.
Bestaande schelpenpaden worden opgeknapt en in totaal komt er 1,4 kilometer aan wandelpaden bij. De aanpak van de wandelpaden maakt onderdeel uit van een breder pakket aan aanpassingen op de Col du VAM. Het mountainbikeparcours wordt uitgebreid en er komt een pumptrackbaan, waar kinderen kunnen proeven aan het mountainbiken.
Lees meer: Wandelaars vogelvrij op VAM-berg: 'Wij willen ook paden'
Fietsberg
Eerder dit jaar trok Stichting Wandelnet aan de bel bij de provincie. De stichting vindt dat de VAM te veel een 'fietsberg' is geworden met weinig ruimte om veilig te wandelen.
De oproep om daar verandering in aan te brengen lijkt te zijn gehoord in het provinciehuis. "De routes worden zo aangelegd, dat ze voor iedereen toegankelijk zijn", zegt gedeputeerde Henk Brink. "Op de top wordt iedereen beloond met het prachtige uitzicht over onze provincie."

Lees meer: Ook mountainbikers komen aan hun trekken op VAM-berg

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.