Houtkunstenaar plaatst toegangspoort voor 'Mammoet'

'Mammoet', zo heet de theaterproductie die vanaf morgen te zien is op het Buinerveld. Vandaag werden de puntjes op de 'i' gezet en werd de handgemaakte toegangspoort van houtkunstenaar Albert Broekman geplaatst.
De houtbewerker kreeg de opdracht van zijn werkgever Staatsbosbeheer. De natuurorganisatie stelt haar terrein beschikbaar voor de theatermakers die een voorstelling hebben gemaakt over de oertijd in Drenthe.

Binnen twee dagen klaar

"Ik heb al vijftien jaar ervaring met houtbewerking. Deze toegangspoort voor het openluchttheater heb ik in twee dagen gemaakt. Het geeft mij vooral heel veel rust en ontspanning als ik met zoiets bezig ben", legt Albert uit.
Aan de boog maakt Broekman ook nog uit hout gesneden dieren. Met zijn kettingzaag maakte hij bijvoorbeeld een specht en een eekhoorn. Het kunstwerk is nog tot en met de eerste week van september te bewonderen op het Buinerveld.

Lees meer: Bij theaterstuk Mammoet gaat alles van onder naar boven

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.