Houten woonwijkje verrijst in Eelde

Timmerdorp Eelde lijkt een blijvertje. 170 kinderen zijn drie dagen lang actief op de vierde editie van het huttenbouwfestijn. Er is zelfs een wachtrij voor deelnemers.
De kinderen verdelen zich zelfstandig in groepjes op de eerste dag. In deze groepen gaan ze deze week aan de de slag om hun eigen hut te bouwen.

Twee verdiepingen

De huizen worden gebouwd van houten pallets die worden geleverd door verschillende bedrijven. De jongens en meisjes beginnen vervolgens heuse huizen te bouwen. De meeste hiervan bestaan uit twee verdiepingen.
Om het allemaal veilig te laten verlopen moet de hut eerst voldoen aan bepaalde voorwaarden voordat de tweede verdieping mag worden gebouwd.

Te oud om mee te bouwen

Om alle 170 kinderen goed te kunnen begeleiden zijn er veel vrijwilligers aanwezig. Naast tientallen volwassenen zijn er ook junior begeleiders. Dit zijn kinderen die niet meer op de basisschool zitten. Zij zijn te oud zijn om mee te bouwen maar komen goed van pas als helpende hand voor de jongere kinderen.
De hutten staan nog tot donderdag op een weiland aan de Burg. J.G. Legroweg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.