Voedselbanken kunnen ton tegemoet zien van provincie

Voedselbank Meppel
Voedselbank Meppel © RTV Drenthe
De Drentse voedselbanken krijgen 100.000 euro van de provincie Drenthe. De coalitiepartijen in Provinciale Staten willen de voedselbanken steunen nu er steeds meer mensen gebruik van maken en de voedselbanken zelf steeds meer moeite hebben de kosten te dekken.
"Het aantal mensen dat aanklopt bij de voedselbanken in Drenthe neemt al enige tijd behoorlijk toe", constateert de PvdA, dat woensdag een breed gesteund voorstel indient om de voedselbanken te steunen. Volgens de PvdA komen de aangekondigde maatregelen voor lage inkomens van Prinsjesdag te laat of zijn ze niet voldoende. "Door de stijgende inflatie en vooral de hoge energielasten komen veel mensen in acute problemen. Zelfs regelmatige en gezonde maaltijden zijn vaak niet mogelijk."

Minder producten

De steun is volgens de PvdA ook nodig omdat voedselbanken worstelen om voedselpakketten te vullen. "Er komen minder donaties binnen. Daarnaast hebben ook de voedselbanken zelf last van de gestegen kosten van huisvesting en energie." Daarnaast zijn er simpelweg minder producten beschikbaar omdat supermarkten verspilling tegengaan.
Het steunvoorstel van de PvdA kan bij voorbaat rekenen op steun van de andere coalitiepartijen VVD, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie. De PvdA hoopt dat het voorstel unanieme steun krijgt woensdag. "Zodat namens de volledige Provinciale Staten een belangrijk gebaar uitgaat naar de inwoners van Drenthe die aangewezen zijn op de ondersteuning van de voedselbanken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl