Fietsers onderweg in Drentse Fiets4Daagse

De wielen zijn in gang gezet, de eerste thermoskannen koffie zijn leeg en nog even en de eerste fietsers melden zich alweer bij de finish. Kortom: de 54ste editie van de Drentse Fiets4Daagse is begonnen.
Om 08.00 vanochtend zijn de eerste deelnemers gestart. Vanuit startplaatsen Assen, Emmen, Meppel, Diever, Dalen, Norg en Westerbork rollen tienduizenden banden naar alle uithoeken van de provincie.
Volgens 4Daagse-voorzitter Jan Broertjes verloopt de start vlekkeloos. "Wanneer de voorzitter het rustig en relaxt heeft, is dat een goed teken. Ik heb het nog rustig", zegt hij vanuit startplaats Assen.

Dagjesmensen

Hoeveel mensen er in totaal meedoen kan de voorzitter nog niet zeggen. "De voorinschrijvingen waren gelijk aan vorig jaar. Gister zijn er nog enkele duizenden bijgekomen en dat verwachten wij vandaag ook nog", vertelt Broertjes. "Ik zag net aan de balie in Assen nog veel mensen die zich aan het inschrijven waren."
Voor het eerst wordt dit jaar de samenwerking opgezocht met het SIVO-festival, dat vrijdag in Orvelte begint. "Onder andere langs de route bij de voormalige kassen van Voortman in Oranje staat een dansgroep. Ook zullen deelnemers een stukje op een tandem meefietsen." Bijzonder, volgens Broertjes. "Deelnemers komen uit landen waar fietsen niet altijd even gewoon is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.