Stalker meisje uit Zuidlaren gaat niet in hoger beroep

De 34-jarige man uit Zwolle gaat niet in hoger beroep (tekening: Annet Zuurveen)
De 34-jarige man uit Zwolle gaat niet in hoger beroep (tekening: Annet Zuurveen)
De 34-jarige man uit Zwolle die jarenlang een meisje uit Zuidlaren stalkte, gaat niet in hoger beroep. De Zwollenaar accepteert daarmee zijn straf van vier jaar tbs met dwangverpleging.
Dat heeft advocaat Henk Voors van de man laten weten. De Zwollenaar wil volgens Voors zo snel mogelijk beginnen met zijn behandeling.
De 34-jarige man kreeg een gemaximeerde straf van vier jaar tbs met dwangverpleging. Volgens de rechter was hij niet toerekeningsvatbaar en is de noodzaak groot om de samenleving tegen hem te beschermen. Uit onderzoek is gebleken dat de man lijdt aan schizofrenie en dat hij een drankprobleem heeft.
Het meisje uit Zuidlaren werd sinds haar negende lastiggevallen door de Zwollenaar. Ze zei tegen RTV Drenthe daar slecht van te slapen en nooit energiek wakker te worden. "Ik wil vooral rust. Ik kijk altijd achterom. Altijd ben ik op mijn hoede."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.