Tientallen extra plekken voor bijeenkomst over wolf in Diever

wolf
Volgende week maandag wordt gepraat over de wolf © Pixabay
De gemeente Westerveld en de provincie Drenthe hebben het aantal plekken voor de bijeenkomst over wolven uitgebreid. Aanvankelijk was er plek voor zeventig geïnteresseerden, maar vanwege grote belangstelling is dat aantal uitgebreid naar zo'n honderdvijftig tot honderdzestig.
De eerste negentig mensen die al op een wachtlijst stonden, mogen volgende week maandag alsnog naar het gemeentehuis in Diever komen. De bijeenkomst is verplaatst naar de publiekshal. Vorige week werd nog gedacht aan een tweede bijeenkomst, maar de twee overheden hebben er dus voor gekozen om meer mensen uit te nodigen voor maandagavond.

Brandbrief aan provincie

De bijeenkomst is die avond ook online te volgen via de website van de provincie. "Voor de mensen die de bijeenkomst online bijwonen, is er de mogelijkheid om hun vragen online te stellen", laat de provincie weten.
De bijeenkomst wordt georganiseerd nadat de gemeente een brandbrief aan de provincie stuurde. In Westerveld zijn namelijk de laatste tijd de nodige meldingen van wolvenaanvallen. "Dit leidt tot onrust en verdriet en woede bij de houders van dieren in onze gemeente", zei het college eerder al. De provincie komt volgende week maandagavond tekst en uitleg geven.
Afgelopen vrijdagavond stond het RTV Drenthe-programma De Staat van Drenthe in het teken van de wolf. Bekijk 'm hieronder terug.
De Staat van Drenthe: Is er toekomst voor Drentse schapenhouders?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl