Twee jaar cel voor seksuele uitbuiting in Emmen

rechtbank_stockfoto_wetboek_strafrecht
De rechter legde de hoofdverdachte twee jaar celstraf op © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 31-jarige man uit Emmen moet voor het seksueel uitbuiten van een jonge vrouw een celstraf van twee jaar uitzitten. Tegen hem was twee en een half jaar geëist. De man dwong de vrouw van april 2017 tot november 2019 zich te prostitueren. De verdiensten gingen naar de Emmenaar.
De vrouw was beïnvloedbaar en naïef. En daar zou de man, volgens de veroordeling, misbruik van hebben gemaakt. De vrouw dacht dat ze een relatie met de Emmenaar had. Ze stapte in juli 2019 naar de politie voor een oriënterend gesprek. De man werd gehoord, maar kwam al snel op vrije voeten.
Hij hield vervolgens de vrouw in zijn greep. Het duurde tot november van dat jaar tot de vrouw zich volledig los kon maken van hem. Een 26-jarige Emmenaar vervoerde de vrouw wel eens naar de werkplekken. Hij kreeg voor zijn aandeel een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd. Daarnaast moet hij een taakstraf van 180 uur uitvoeren.
Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van 83.000 euro. De rechter heeft haar dit bedrag toegewezen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl