FC Emmen en FC Groningen spelen gelijk in Rolde

VOETBAL - FC Emmen heeft het oefenduel tegen FC Groningen met 2-2 gelijkgespeeld. Leon Sopic behoedde de Drentse club in de slotfase voor een nederlaag door uit een vrije bal te scoren.
Het duel tussen de twee eredivisieclubs werd op het veld van Rolder Boys gespeeld en trok 3000 toeschouwers.

De Leeuw

In de veertigste minuut zette Michael de Leeuw FC Emmen op voorsprong en diezelfde De Leeuw zag drie minuten later zijn tweede treffer afgekeurd worden wegens buitenspel.
In de eerste helft had Groningen veel de bal, maar was de club uit Drenthe het meest gevaarlijk. Voor de 1-0 schoot Glenn Bijl in kansrijke positie naast en zag De Leeuw een inzet gesmoord worden en uiteindelijk naast gaan.

Groningen sterker

De tweede helft was zonder twijfel voor FC Groningen, dat in tegenstelling tot Emmen niet met de sterkst mogelijke opstelling begon (al miste Lukkien vanwege blessures Anco Jansen, Michael Chacon en Desevio Payne terwijl Shani Tarashaj nog niet fit genoeg is).
Gabriel Gudmundsson zorgde na acht minuten voor de gelijkmaker en tien minuten voor tijd kopte Ko Itakura de Groningers op een 2-1 voorsprong. Die voorsprong was dik verdiend, want de ploeg van Danny Buijs kreeg na rust kans op kans. Kaj Sierhuis, Ritsu Doan en Sam Schreck zagen hun inzet gekeerd worden door Dennis Telgenkamp, terwijl Django Warmerdam op de paal kopte en Romano Postema scoorde in buitenspelpositie.

Sopic

Ondanks het overwicht van Groningen kwam FC Emmen zes minuten voor tijd op gelijke hoogte. Een vrije bal werd hard ingeschoten door Wouter Marinus en doeltreffend verlengd door Leon Sopic: 2-2.

Telgenkamp voorkomt nederlaag

In de 88e minuut kreeg Groningen nog een dot van een kans om alsnog de zege te pakken tegen een matig FC Emmen, maar Telgenkamp voorkwam dat door een prima redding op een inzet van Sierhuis.

Blessures

Overigens kwam FC Emmen niet ongeschonden uit de strijd in Rolde. Tom Hiariej, Jan Nicklas Beste en Ferhat Görgülü verlieten in de tweede helft geblesseerd het veld. De kwetsuur van Hiariej oogde ernstig, want hij werd door twee man ondersteund richting de kleedkamer.