Militaire oefening dag later van start, helikopter aan de grond bij Meppel

Apache-gevechtshelikopters
De Apache-gevechtshelikopters maken bij de grens tussen Drenthe en Overijssel een voorzorgslanding © Noordernieuws
De militaire oefening Warhammer, waarbij de Koninklijke Luchtmacht oefent met laagvliegende helikopters, is een dag later van start gegaan dan gepland. In plaats van gisteren, vliegen sinds vandaag Apache-gevechtshelikopters vanaf vliegbasis Gilze-Rijen naar het Noorden.
"Dat komt doordat de vliegbasis gisteren was gesloten door een tekort aan brandweerpersoneel", meldt een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht. De luchtmacht oefent deze week samen met de landmacht in verschillende delen van het land, de eerste twee trainingsdagen wordt er ook laag boven Drenthe gevlogen.

Helikopter landt bij Meppel

Tijdens de training worden piloten getraind op het gebruik maken van bomen en heuvels in het landschap om hun Apache achter te verschuilen. In de gemeente Meppel moest een helikopter vanochtend noodgedwongen aan de grond worden gezet. "Niks ernstigs, je kunt het vergelijken met het branden van het oranje lampje op het dashboard in je auto. De bemanning is veilig geland en de technische dienst is onderweg voor controle", laat de woordvoerder weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.