Provincie wil ruim 6 ton steken in verbeteren van twee fietspaden

Gasselterveld
Het fietspad van Gasselte naar de zwemplas moet veiliger © Persbureau Drenthe
De provincie Drenthe wil tonnen investeren in het opknappen van twee fietspaden. Het gaat om het fietspad langs de Bosweg in het Gasselterveld en het fietspad Alberta in Drents-Friese Wold.
Als het aan de provincie ligt, krijgt de gemeente Aa en Hunze een subsidie van 250.000 euro. Staatsbosbeheer zou 399.955 euro moeten krijgen. Provinciale Staten moeten overigens nog wel akkoord gaan.

Gasselterveld

Aa en Hunze vroeg subsidie aan omdat de gemeente het fietspad in het Gasselterveld veiliger wil maken. Het gaat om het fietspad vanaf Gasselte naar de zwemplas. Het is de bedoeling dat het pad wordt verbreed naar vier meter. "En daarbinnen komt een aparte strook voor wandelaars." De verschillende kruisingen van het fietspad met andere wegen worden met kleuren beter zichtbaar gemaakt. "Zodat zowel fietsers, wandelaars als automobilisten zien dat ze een kruising naderen." De provincie en de gemeente denken dat dit vooral z'n vruchten afwerpt tijdens drukke zomers.
De gemeente wil in de loop van volgend jaar beginnen met de werkzaamheden.

Drents-Friese Wold

Het fietspad Alberta bij Hoogersmilde is volgens Staatsbosbeheer en de provincie in slechte staat. Het gaat om het pad vanaf de Studentenweg richting het noorden, dat aansluit op het betonpad naar Hoogersmilde. "Daarnaast ligt het op sommige te plekken te laag in het landschap, waardoor het fietspad regelmatig te maken heeft met wateroverlast. Staatsbosbeheer wil dit fietspad over de gehele lengte vervangen door een fietspad van beton met een breedte van twee meter", aldus de provincie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl