Tennisverenigingen Zuidlaren en Paterswolde krijgen nieuwe banen

Twee nieuwe padelkooien bij de tennisvereniging in Paterswolde
Twee padelkooien bij de tennisvereniging in Paterswolde © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Tennisvereniging TV De Marsch Eelde-Paterswolde en ZTC Zuidlaren kunnen zich verheugen op een subsidie voor nieuwe padelbanen. De vereniging wil twee banen extra in Paterswolde en in Zuidlaren wil de vereniging er ook twee.
Daarnaast wordt de baanverlichting bij TV De Marsch aangepakt. De verlichting is afgeschreven en wordt vervangen door LED-verlichting. De gemeente Tynaarlo stelt voor de vervanging van die verlichting bijna 33.000 euro beschikbaar.
Er wordt nog onderzocht of het geluidsniveau met de nieuwe banen binnen de normen blijft. De gemeente ziet dit onderzoek met vertrouwen tegemoet.

Verduurzaming stimuleren

Vanuit de gemeenteraad van Tynaarlo kwam de vraag of de tennisvereniging hiermee niet anders wordt behandeld dan bijvoorbeeld voetbalvereniging VAKO. Toen de Vriezer voetbalclub hun verlichting wilde aanpakken, moesten zij dat grotendeels zelf betalen.
Wethouder Hans de Graaf (ChristenUnie) gaf aan dat alleen wanneer verlichting helemaal is afgeschreven, de gemeente Tynaarlo tweederde van de kosten voor haar rekening neemt. "Als dit eerder gebeurt, vergoeden wij dat niet."
Vreemd, vond onder meer Els Kardol (D66). "Dat zou betekenen dat clubs die nu willen verduurzamen, daar niet bij geholpen wordt door de gemeente Tynaarlo."

Herijking beleid

De raad vroeg om een herijking van het gehele sportbeleid van de gemeente Tynaarlo. Deze dateert namelijk nog van de laatste eeuwwisseling. Wethouder De Graaf staat hier welwillend tegenover.
Voor de twee padelbanen die in Paterswolde en Zuidlaren nieuw worden aangelegd, wordt door de gemeente Tynaarlo 68.333 euro per keer uitgetrokken. De rest van het geld komt van de verenigingen zelf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl