Klijnsma 'bliede' met vrijwilligers Fiets4Daagse

"Ik bin d'r zo bliede mit, al die vrijwilligers die de Drentse Fiets4Daagse ieder jaar weer mogelijk maken. Ze doen dat gratis en voor niets", vertelde commissaris van de koning Jetta Klijnsma tijdens de tweede dag van het sportevenement.
Klijnsma fietst dit jaar voor de eerste keer mee en opende het ontbijt voor honderden deelnemers in Dalen. Een bijzonder ontbijt volgens voorzitter Jan Broertjes: "Dit is het grootste, gratis en bovenal gastvrije ontbijt van Drenthe." Iedere ingeschreven deelnemer kon kosteloos aanschuiven in één van de zeven kernen waar vandaag gestart werd. Naar schatting zijn er meer dan 10.000 deelnemers een van de lopende buffetjes gepasseerd.

'Het kan niet op'
In Dalen waren 'De Vrouwen van Nu' al vroeg uit de veren om het de gasten zo goed mogelijk naar het zin te maken. "Je krijgt een ontbijtje dat je niet iedere dag krijg. Krentewegge, een gekookt eitje, puddingbroodjes, Deense krakelingen, jus d'orange. Het kan niet op."

'Goed verzorgd'
De aanwezige deelnemers kunnen de stevige bodem wel waarderen. "Heerlijk, wat een luxe. Dat zijn we niet gewend. Dalen heeft het geweldig voor elkaar. Het eten is goed verzorgd en er was meer dan genoeg."
Deel dit artikel: