Oplichter pint 8000 euro met bankpas vrouw uit Beilen

bankpas
De vrouw verloor 8.000 euro nadat ze haar bankpas had afgegeven © Pixabay
Van een bankrekening van een vrouw uit Beilen is 8.000 euro afgeschreven, nadat ze haar bankpas had afgestaan. Het slachtoffer was in de veronderstelling dat ze haar bankpas aan een bankmedewerker gaf.
Enkele uren nadat ze haar pas had gegeven, werd er met op verschillende plekken in Assen en Smilde duizenden euro's van haar rekening afgeschreven. De politie meldt dat ze de verdachte 'zeer herkenbaar' op beeld heeft staan.
Het slachtoffer kreeg een nepmail van een voor haar bekende instantie. Er stond nog een betaling open en er ging, volgens de instantie, wat mis met de afschrijving. Een dag later belt zogenaamd haar bank haar over deze transactie. Ze wordt overgehaald om haar bankpas af te staan aan een 'bankmedewerker' die bij haar thuis langskomt. De politie, en ook de banken, waarschuwen dat banken nooit vragen om de bankpas op te sturen of af te geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl