Hoofdverdachte witwaszaak Theo E. 60 dagen langer vast

Witwasschandaal Theo E
Op 13 september werd er een inval gedaan bij Theo E. in Gasteren © Persbureau Drenthe
Theo E. uit Gasteren blijft 60 dagen langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer vanmiddag besloten. De 58-jarige Theo E. wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse constructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.
Theo E. blijft voorlopig in beperkingen. Dat betekent dat het OM of zijn advocaat Fred Kappelhof niets mag zeggen over de zaak. Kappelhof overweegt nog of hij in beroep gaat tegen de verlenging.

Verdachten uit Drenthe

Het witwassen gebeurde volgens het Openbaar Ministerie via onroerend goedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel. Twee weken geleden deden de FIOD en het Openbaar Ministerie meerdere invallen verspreid over Nederland, waaronder bij hoofdverdachte Theo E. uit Gasteren.
In totaal zijn zeven inwoners uit Drenthe verdacht in de omvangrijke witwaszaak. Naast Theo E. gaat het om een 57-jarige vrouw uit Gasteren, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, nog een 33-jarige man uit Assen en een 46-jarige man uit Assen.
Ook zijn een 68-jarige man uit Rosmalen en Jumbo-topman, Frits van Eerd, verdachte in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl