Miedema beslist duel met Ajax en leidt Arsenal naar Champions League

Vivianne Miedema
Vivianne Miedema maakte vanavond de winnende treffer tegen Ajax © ANP/GERRIT VAN KEULEN
VOETBAL - Vivianne Miedema heeft de Arsenal-vrouwen ten koste van Ajax naar het hoofdtoernooi van de Champions League geschoten. De Hoogeveense maakte vlak na rust de 0-1, wat de beslissende treffer bleek na negentig minuten spelen op sportpark De Toekomst in Amsterdam.
Omdat de heenwedstrijd eindigde in 2-2, was de nipte overwinning voor Miedema en haar ploeggenotes genoeg om zich te plaatsen voor het Europese bekertoernooi.
De topscorer aller tijden van Oranje (95 goals in 115 interlands) sloeg toe nadat Ajax de bal bij een ingooi had verspeeld. Miedema kreeg de ruimte om van iets buiten het strafschopgebied te schieten. Ze trapte de bal met haar rechtervoet hard en laag over het natte gras in de hoek langs de Amsterdamse keepster.
De finale van het Europese bekertoernooi voor vrouwen vindt op 3 of 4 juni 2023 plaats in het Philips-stadion van PSV in Eindhoven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl