Uitslag Wat vind jij: Overgrote meerderheid wil geen statements met vlaggen op gemeentehuis

Gemeentehuis Hoogeveen
Wat vind jij: Op een gemeentehuis hoort alleen een Nederlandse, provinciale of gemeentelijke vlag te hangen © RTV Drenthe / Fred van Os
Je statement maken door een vlag op te hangen, het is niets nieuws. Zo hebben we de laatste tijd te maken met de omgekeerde Nederlandse vlaggen waarmee boeren hun onvrede over het kabinetsbeleid uiten. Boven het gemeentehuis van Hoogeveen wapperde deze zomer een groene vlag om de boeren te steunen. Een royale meerderheid van de deelnemers aan 'Wat vind jij' ziet zo'n statement niet zitten.
Ruim 86 procent van de stemmers is van mening dat op een gemeentehuis alleen de Nederlandse, provinciale of gemeentelijke vlag hoort te hangen. Ook het college van burgemeester en wethouders in Hoogeveen wil nu af van statements op het gemeentehuis. Er komen wat het college betreft geen nieuwe vlaggen meer nadat de groene #trotsopdeboer-vlag binnenkort wordt verwijderd.
Wel bekijkt de gemeente of er een uitzondering gemaakt kan worden voor de regenboogvlag. In Assen wappert die bijvoorbeeld ook op het gemeentehuis.
Bekijk de reacties uit Hoogeveen op de statements met vlaggen op het gemeentehuis:
Burgemeester wil af van statements met vlaggen op gemeentehuis Hoogeveen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl