Pelgrimlopers (en Maurice de hond) herenigd na uitval door hernia

Hereniging Barry en Monique
Barry, Monique en Maurice zijn herenigd in Bosnië © Barry Gepken
Bijna twee maanden wandelde hij alleen tijdens zijn pelgrimstocht naar Jeruzalem, maar deze week is Barry Gepken uit Erica herenigd met zijn Monique en hun hond Maurice. Monique de Haas moest eind juli afhaken vanwege een hernia.
Het stel begon op 26 juni aan een voettocht van 5.000 kilometer. Maar na de eerste maand werd duidelijk dat het voor Monique een zware opgave zou worden.

Hernia

Ze liep een zware blessure op bij een val. In een Duits ziekenhuis werd duidelijk dat het om een acute hernia ging. "Heel klote, mijn zielsmaatje is uitgevallen", zei Barry Gepken toen op Radio Drenthe. Ondanks deze tegenslag besloot Barry door te gaan. Monique en Maurice de hond keerden terug naar Nederland.
In Nederland werkte Monique hard aan haar herstel en met succes. Deze week reed ze naar Bosnië-Herzegovina en sloot weer aan bij de tocht van haar Barry. Hond Maurice rende door het dolle heen op hem af bij de hereniging.
(Het artikel gaat verder onder de video)
Barry Gepken herenigd met Monique en hond Maurice

Karretje op sleeptouw

Een karretje biedt uitkomst, zo vertelde Barry Gepken deze week op Radio Drenthe. "Ik heb een karretje dat ik achter me aan sleep en daar kan dan de tas van Monique op. Zo kan zij eerst een beetje het ritme krijgen en kan ze uiteindelijk ook weer wat kilootjes tillen. Uiteindelijk zullen we de kar dan achterlaten, want met alleen de tassen op de rug hebben we wel wat meer vrijheid."
(artikel gaat verder onder de foto)
Monique de haas
Monique geeft haar rug even rust tijdens de tocht © Barry Gepken

Op de helft

De Drentse pelgrimloper heeft zich in zijn eentje prima vermaakt, maar is blij met de terugkeer van zijn Monique de Haas en Maurice de hond. "We kunnen direct weer verder, dat is fantastisch. Ze is eigenlijk nog maar net hersteld van de hernia, dus het is heel knap. Ik heb veel zin om weer samen verder te gaan, want we zijn nu ongeveer op de helft van de reis."

RTV Drenthe volgt wandelaars op de voet

RTV Drenthe volgt Barry en Monique tijdens hun voettocht naar Jeruzalem. Regelmatig lees je een update over waar het tweetal is en de dingen die ze onderweg meemaken. Ook brengen ze wekelijks op maandagochtend verslag uit op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.