Assenaar Bert Homan stapt uit race om voorzitterschap VVD

Bert Homan
Homan wordt niet de nieuwe VVD-voorzitter © VVD
Assenaar Bert Homan is niet langer in de race voor het voorzitterschap van de VVD. Homan zegt de Brabantse kandidaat Eric Wetzels te steunen.
"Het is steeds onrustiger in Nederland en zeker in de VVD. De partij staat onder zware druk. Zeker ook gezien de laatste peilingen", licht Homan zijn besluit om af te haken toe. "Daarom is het nu nodig dat de partij zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter krijgt die op brede steun kan rekenen. Mij gaat het alleen om het belang van de VVD. Ik vind dat niemand groter is dan de partij en dus leg ik mijn kandidatuur neer. Eerlijk gezegd valt me dat zwaar."

Derde keer

Homan deed voor de derde keer een gooi naar het landelijk voorzitterschap van zijn partij. Ook interim-voorzitter Onno Hoes en Eric Wetzels ambiëren de functie. Begin oktober wordt bekend wie de opvolger wordt van Christianne van der Wal, die het voorzitterschap neerlegde nadat ze stikstofminister werd.
Bijna dertig lokale VVD-fractieleiders gaven vandaag net als Homan aan dat zij willen dat Eric Wetzels de nieuwe voorzitter wordt. Ze spreken in een open brief hun steun uit voor de opponent van huidig interim-voorzitter Onno Hoes, die door het bestuur is voorgedragen. "Eric is duidelijk een kandidaat vanuit de leden", licht initiatiefnemer Malkis Jajan (fractievoorzitter in Enschede) toe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl