'Miljoenen gevonden bij verdachten grootschalige witwaszaak'

Huiszoeking Gasteren
Twee weken geleden waren er invallen op meerdere locaties in Drenthe, waaronder hier in Gasteren © Persbureau Meter
Bij de verdachten van de omvangrijke witwaszaak, die twee weken geleden aan het licht kwam, zijn grote sommen contant geld gevonden.
Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf. Volgens bronnen van de krant zou het gaan om miljoenen aan contanten. De woordvoerder wil niet zeggen bij welke van de verdachten het vele geld is gevonden.
De zaak draait om het witwassen van geld en goederen. Dat gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van Btw-fraude in de autohandel.

Zeven inwoners van Drenthe verdacht

In totaal zijn zeven inwoners van Drenthe verdacht in de witwaszaak. De hoofdverdachte is de 58-jarige Theo E. uit Gasteren. Zijn voorarrest werd gisteren door de raadkamer met 60 dagen verlengd.
De overige verdachten uit Drenthe zijn een 57-jarige vrouw uit Gasteren, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, nog een 33-jarige man uit Assen en een 46-jarige man uit Assen.
Ook zijn een 68-jarige man uit Rosmalen en Jumbo-topman, Frits van Eerd, verdachte in deze zaak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.