Uitslag Wat vind jij: Krappe meerderheid wil pakje sigaretten duurder maken

asbak
Sigaretten worden volgend jaar duurder © Pixabay
47 euro in 2040. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) maakte eerder dit jaar bekend dat hij het wel ziet zitten om een pakje sigaretten flink duurder te maken. De meerderheid van de deelnemers aan 'Wat vind jij' is het met de bewindsman eens.
Al is het slechts een krappe meerderheid. Ruim 53 procent van de stemmers is van mening dat een pakje sigaretten nog duurder moet worden. Ruim 3000 mensen brachten hun stem uit.

Rookvrije generatie

De staatssecretaris wil met een prijsverhoging het aantal rokers flink terugdringen, op weg naar een rookvrije generatie. Het kabinet wil dat er dan geen kinderen of zwangere vrouwen zijn die roken. En dat maximaal 5 procent van de volwassenen rookt.
Daarvoor wil Van Ooijen dus de belastingen op tabak, sigaretten en andere rookwaren verhogen, maar hij wil ook minder verkooppunten. In april volgend jaar wordt een pakje al wat duurder, naar gemiddeld 9 euro. En een jaar later wordt een pakje opnieuw een euro duurder.

Stoptober

Morgen begint ook de landelijke, jaarlijkse, campagne Stoptober. Een campagne die mensen uitdaagt om de hele maand oktober niet te roken, met als uiteindelijk doel om helemaal te stoppen met roken.
Bekijk de uitslag van de stelling:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl