Tennisser Max Houkes uit Sleen wint met Borg eerste titel als duo

Max Houkes en Maikel Borg winnen de dubbelspeltitel op ITF Future-toernooi (Rechten: Jan-Maarten Goedkoop/maxhoukes.com)
Max Houkes en Maikel Borg winnen de dubbelspeltitel op ITF Future-toernooi (Rechten: Jan-Maarten Goedkoop/maxhoukes.com)
TENNIS - Max Houkes uit Sleen heeft samen met Delfzijlster Maikel Borg de dubbelspeltitel gewonnen op het ITF Future-toernooi. Het is hun eerste titel als duo op professioneel niveau.
De 19-jarige Houkes speelt sinds twee jaar semi-professioneel. Op het ITF Future-toernooi in het Tunesische Tabarke speelde hij ook in het hoofdtoernooi van het enkelspel, maar kwam niet verder dan de tweede ronde. Zijn partner Borg haalde het hoofdtoernooi net niet.

Nicolas Arreche

Houkes verloor in de tweede ronde van het enkelspel van de Argentijnse Nicolas Arreche. Houkes en Borg troffen hem opnieuw in de finale van het dubbelspel, waar hij samen met de Italiaanse Alexander Weis speelde.
Houkes en Borg wonnen de eerste set met 6-4, maar de tweede set werd na een tiebreak door hen verloren (6-7). De derde set werd na nog een tiebreak gewonnen door Houkes en Borg met 12-10.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.