Tweede DTM-race in Assen prooi voor Duitser Rockenfeller

AUTOSPORT - De Duitser Mike Rockenfeller heeft de tweede DTM-race op het TT Circuit van Assen gewonnen. Het was voor de Audi-coureur z'n eerste overwinning dit seizoen. De enige Nederlander, Robin Frijns, finishte als zesde.

In tegenstelling tot de regenrace van gisteren waren de omstandigheden op het TT Circuit vandaag prima. De Duitser René Rast pakte pole-position. Frijns, die gisteren vanwege een olielek vanuit de pitstraat moest starten, mocht vandaag vanaf de vijfde plek vertrekken. Na een goede start schoof de Limburger voor de Haarbocht al op van plaats vijf naar plaats drie. 

Maar halverwege de race raakte de Audi-coureur op de Veenslang in gevecht met de Duitser Wittmann. Daarbij raakte de Nederlander van de baan en zakte hij terug naar plaats tien. Na een inhaalrace wist hij zich nog weer terug te knokken naar de vierde positie. Maar tegen het eind van de race waren de banden van Frijns af en moest hij genoegen nemen met de zesde plaats. 

De overwinning in Assen ging, net als gisteren, naar Duitsland. Mike Rockenfeller hield zijn landgenoot Marco Wittmann achter zich. De Zwitser Nico Müller werd derde.
Meer over dit onderwerp:
TT Circuit DTM race Assen
Deel dit artikel: