Westerveld hoopt vanavond op antwoorden over de wolf in het gebied

Wolf
De bijeenkomst wordt gehouden op het gemeentehuis in Diever © Andrea Bohl via Pixabay
Vanavond komt de provincie Drenthe langs in Diever om samen met de gemeente Westerveld tekst en uitleg te geven over de wolf in het gebied. Aanvankelijk was er plek voor zeventig mensen om de bijeenkomst bij te wonen. Dat bleek niet voldoende, inmiddels zijn 150 mensen welkom tijdens de samenkomst om acht uur.
In het gebied zijn er de afgelopen tijd veel aanvallen van de wolf geweest. Inwoners van de gemeente maken zich daar zorgen over. Daarom besloot Westerveld een brandbrief te sturen naar de provincie. Vanavond komt de provincie uitleg geven over de situatie met de wolven.

Drukke avond

Wethouder Henk Doeven gaf eerder al aan dat hij graag meer duidelijkheid wil over het thema. "Wat kan de gemeente doen en waar kan de provincie ingrijpen?" Hij verwacht een drukke avond, met zowel voor- en tegenstanders. "En daar hoop ik ook op. Dat is de enige manier om een goed gesprek te voeren."
Doeven zal zelf aanwezig zijn namens de gemeente, samen met burgemeester Rikus Jager. Gedeputeerde Henk Jumelet vertegenwoordigt de provincie Drenthe in het gesprek. Oud-staatssecretaris Pieter van Geel is ter plekke namens het Landelijk Overleg Wolf (LOW). Tijdens de vergadering mogen inwoners vragen stellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.