C'est la Vie Festival in Emmen beleeft 25e editie

Het is de 25e keer dat het C'est la Vie Festival wordt georganiseerd in Emmen. Dat betekent een kermis, een braderie en straattoneel in de binnenstad van de vlinderstad.
Een van de hoogtepunten is de act van het Bencha Theater. Zij dansen op de muren van de Grote Kerk. "Ik wilde deze act al een paar jaar heel graag. Dankzij een bijdrage van de provincie Drenthe hebben we de act kunnen realiseren", vertelt de voorzitter van stichting C'est la Vie, Leonie Pluyter.


In april dit jaar heeft de Provincie Drenthe een subsidie gegeven van 12.500 euro aan het festival. De subsidie is eenmalig.

'Soort trance'
Het plein voor de Grote Kerk staat tijdens de act met de muurdansers helemaal vol. Een van de toeschouwers vindt het geweldig. "Ik raakte in een soort trance", zo vertelt ze. Ze komt uit Den Haag en het is voor haar de eerste keer dat ze naar het festival komt. "De eerste indruk is goed", zegt ze. 

Of de organisatie al bezig is voor volgend jaar? "Jazeker", zegt Pluyter. "Ik heb een aantal acts alweer op mijn verlanglijstje staan die dit jaar niet beschikbaar waren."
Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen C'est la Vie festival Emmen
Deel dit artikel: