Miedema meldt zich af voor oefeninterland Oranje: spits is ziek

Miedema
Vivianne Miedema in actie voor Oranje © ANP GERRIT VAN KEULEN
VOETBAL - Vivianne Miedema heeft zich afgemeld voor de aankomende oefeninterland van Oranje. De 26-jarige spits uit Hoogeveen is ziek. De Nederlandse voetbalsters nemen het volgende week dinsdag op tegen Noorwegen in een vriendschappelijk duel. Tegen Zambia zou donderdag worden geoefend, maar die wedstrijd gaat niet door.
Katja Snoeijs (26), uitkomend voor Everton, is opgeroepen als vervangster van Miedema en zij sluit later vandaag bij de selectie aan.

WK-voorbereiding

Ook onder anderen Lieke Martens en Stefanie van der Gragt zijn er niet bij. "We kijken naar wat het beste is voor ieder individu. En na goed overleg met speelsters en hun clubs hebben we besloten om hen dit keer niet op te roepen", zei bondscoach Andries Jonker over de absentie van een aantal speelsters.
Voor Oranje kenmerkt de oefencampagne de voorbereiding op het WK, volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Champions League

Eerder vandaag hoorde Miedema, uitkomend voor Arsenal, welke tegenstanders ze treft in de Champions League. De Drentse aanvalsleider neemt het op tegen twee bekende collega-internationals: Danielle van de Donk (Olympique Lyon) en Lineth Beerensteyn (Juventus). Verder zijn de Londenaren gekoppeld aan het Zwitserse FC Zürich in groep C.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.