Assen zet zichzelf op de kaart met DTM: 'Ging allemaal bijzonder goed'

Lee van Dam blikt tevreden terug op het verloop van de DTM in Assen (Rechten: RTV Drenthe)
Lee van Dam blikt tevreden terug op het verloop van de DTM in Assen (Rechten: RTV Drenthe)
Assen mag met een voldaan gevoel terugkijken op de organisatie van de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM) op het TT Circuit afgelopen weekend. Sportpromotor Lee van Dam zorgde ervoor dat het evenement na achttien jaar van Zandvoort naar Assen verhuisde.
"Het is erg goed bevallen. Er was een hoop publiek en ook DTM was zeer content met Assen als locatie en het evenement zelf", vat hij samen.
Ondanks dat er nog geen officiële bezoekerscijfers bekend zijn, schat Van Dam in dat er over het hele weekend zo'n 38.000 bezoekers waren. Ook veel oosterburen staken de grens over om een kijkje op het TT Circuit te nemen. "We weten later deze week of deze aantallen rendabel zijn om zo'n evenement opnieuw te organiseren."

Wennen

De samenwerking met de Duitsers, die de details niet schuwen, was wel even wennen erkent de sportpromotor. "Ze zijn bijvoorbeeld heel strikt in het parkeerbeleid. Staan auto's van bezoekers verkeerd geparkeerd? Dan worden die na een kwartier gewoon weggesleept. Dat is Assen normaal gesproken iets losser in. Maar na een dag staat alles er wel pico bello bij. Uiteindelijk verliep de samenwerking goed en wij kijken er met een prettig gevoel op terug."

Inhalen

Ondanks dat het TT Circuit van origine een motorsportcircuit is en er nog weleens geklaagd wordt over het gebrek aan inhaalmogelijkheden op de baan, waren de coureurs juist erg te spreken over het circuit, weet Van Dam.
"Het was natuurlijk even afwachten hoe dat zou gaan, maar dat ging allemaal bijzonder goed. Wij organiseren wel meer autoraces en dan is dat over het algemeen ook geen probleem. De auto's, die snelheden tot 350 kilometer per uur halen, hebben goed kunnen inhalen. De coureurs hebben het circuit als positief ervaren."

Wel of geen Ricciardo?

Op 18 augustus staat het volgende racespektakel alweer op de agenda, wanneer de Gamma Racing Day op het TT Circuit plaatsvindt. Ook het Formule 1-team van Renault maakt dan zijn opwachting en raceliefhebbers hopen maar wat graag dat publiekslieveling Daniel Ricciardo naar Assen komt. Van Dam hoopt vurig met ze mee.
"Of-ie komt, is nog even afwachten, want hij is momenteel wat teleurgesteld in Renault over de prestaties van zijn auto. In dat geval komt Renault met een vervanger. Maar onze voorkeur gaat uit naar Ricciardo", aldus Van Dam.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.