Geen ideeën voor aanpak 'lelijke' Sallandsestraat in Coevorden

Al jaren is het een doorn in het oog voor veel Coevordenaren: een bouwvallig stuk grond aan de Sallandsestraat. De gemeente Coevorden heeft het sinds een paar maanden in eigendom en wil samen met omwonenden plannen maken voor het gebied.
Tot op heden heeft echter nog niemand zich gemeld met een idee. 'Klein Aleppo', zoals het gebied ook wel bekendstaat, wordt daarom nu meegenomen in de plannen voor het aanpakken van de binnenstad.

"Maar wij zijn altijd in voor goede ideeën, dus als iemand nog plannen heeft voor de Sallandsestraat, horen we dat graag", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Binnenstadsvisie
Ondertussen heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden ingestemd met een visie voor de binnenstad, gemaakt door stedenbouwkundig bureau De Zwarte Hond. Het afgelopen half jaar konden ondernemers en inwoners meedenken over hoe de stad eruit moet gaan zien. 


Huiskamer
De binnenstadsvisie staat na het zomerreces op de agenda van de gemeenteraad. Het gaat dan onder meer over de aanpak van de Markt, de Haven en de Weeshuisweide. Zo moet de Markt van Coevorden 'de huiskamer van de binnenstad' gaan worden, met een overkapping en terrassen midden op de Markt. 

Ook de geschiedenis van Coevorden moet weer meer zichtbaar worden, met onder meer het terugbrengen van de 'koe-voorde', een verwijzing naar de veemarkthal en de realisatie van een bastion aan de Markt. Ook moet het kasteel van Coevorden meer centraal gaan staan.

Bezoekersstad
In de plannen is minder ruimte voor parkeerplaatsen bij de Markt en de Weeshuisweide. Hiermee wil Coevorden de focus verleggen van winkelstad naar bezoekersstad.

Deel dit artikel: