Verduurzaming Groningen Airport Eelde gaat verder met komst waterstoftankstation

221004_waterstoftankstation_groningen_airport_eelde
Het waterstoftankstation op de luchthaven van Eelde © TotalEnergies
Alles wijst erop dat Groningen Airport Eelde een waterstoftankstation (HRS) krijgt. Hiervoor is een intentieovereenkomst opgesteld, die ook is getekend door TotalEnergies Marketing Nederland en New Energy Coalition.
Door de komst van het waterstoftankstation kunnen voertuigen op de luchthaven met waterstof tanken, evenals voertuigen buiten het vliegveld. Vliegtuigen kunnen er nog niet direct met waterstof tanken, maar dat is op termijn wel de bedoeling.

Hydrogen Valley Airport

De intentieovereenkomst sluit aan bij de ambitie van Groningen Airport Eelde om de duurzaamste luchthaven van Europa te worden. Zo mag het vliegveld zich ook de eerste Hydrogen Valley Airport van Europa noemen, een project waar ook de komst van het waterstoftankstation deel van uitmaakt. Daarnaast wordt op de luchthaven gewerkt aan elektrolyse en het ombouwen van dieselapparatuur naar waterstof.
TotalEnergies Marketing Nederland gaat het waterstoftankstation bouwen en exploiteren.
Op vrijdag 7 oktober zullen de betrokken partijen tijdens het Wind meets Gas evenement in Groningen, waar waterstof en offshore energie centraal zullen staan, bekendmaken dat de intentieovereenkomst voor het waterstoftankstation is getekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl