2,5 jaar cel voor serie-inbreker Norg

rechtbank Assen - stock
De man werd veroordeeld © RTV Drenthe / Marjorie Noë
De rechtbank in Assen heeft een serie-inbreker uit Norg dertig maanden cel opgelegd. De man liep nog in de proeftijd van een voorwaardelijke celstraf van tien maanden, die hij ook moet uitzitten.
Zijn partner bracht de zaak aan het rollen, toen ze een televisietoestel meezeulde bij haar woning. Tegen de wijkagent vertelde ze zonder aarzelen dat het toestel uit de kantine van de tennisclub kwam, en dat haar vriend nog bezig was met de inbraak.

Heterdaad

Agenten betrapten de man op heterdaad. De vriendin van de inbreker verklaarde over een reeks van andere inbraken die de 42-jarige man zou hebben gepleegd. Enkele daarvan werden ondersteund door aanvullend bewijs. Voor die enkele inbraken wordt de man nu veroordeeld. "De overige inbraken zijn niet wettig bewezen en kunnen alleen worden gebaseerd op verklaringen van de vriendin", aldus de rechter.
Bij de straf is rekening gehouden met de bagatelliserende houding van de inbreker tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden. De inbreker stal ook een dure fiets, daarvoor moet hij zo'n 3.000 euro aan schadevergoeding betalen. Voor de Stichting Eventing Norg die voor 8.000 euro aan portofoons en een groot aantal zware gereedschappen werd beroofd, zijn de druiven zuur: de inbraak in de manege kan niet aan die inbreker worden toegeschreven. Ook andere gedupeerden die een schadevergoeding hadden geëist hebben het nakijken.
De vriendin van de verdachte moet zich op een ander moment verantwoorden voor haar aandeel in de inbraken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.