Begin van de najaarsgolf: aantal coronabesmettingen schiet omhoog

CoronaWillems2
Het aantal coronabesmettingen schiet omhoog © RTV Drenthe/Jeroen Willems
Het RIVM constateert vandaag dat de najaarsgolf van het coronavirus nu echt is begonnen. Ook in Drenthe schiet het aantal coronabesmettingen omhoog.
467 Drenten testten vorige week positief op het coronavirus, meldt het RIVM. Dat is het hoogste aantal sinds 26 juli van dit jaar. Vorige week werden negen Drenten opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Er overleden tot nu toe geen mensen aan het virus.

Lijn der verwachting

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is niet bezorgd over de oplopende cijfers. "Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat. Daar moeten we goed bovenop zitten."

Thermometer

De 'thermometer' voor het coronavirus blijft op het laagste niveau staan. De thermometer is de opvolger van het risiconiveau en geeft de staat van de pandemie weer. Wel adviseert het RIVM om te testen bij klachten en om thuis te blijven bij een coronabesmetting. Daarnaast hoopt het RIVM dat zo veel mogelijk mensen de herhaalprik nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl