Asser binnenstad decor voor muzikaal talent tijdens Popronde

De 20-jarige Jet van der Steen laat haar stem gelden bij Podium Zuidhaege.
De 20-jarige Jet van der Steen laat haar stem gelden bij Podium Zuidhaege © RTV Drenthe / Floor Visser
Aanstormend muzikaal talent dat zich laat zien en horen in cafés, kerk of theater. En publiek dat er gratis van geniet. De Asser binnenstad was vanavond het decor van het rondreizende muziekfestival Popronde.
Goedgevulde kroegen, muziek van pop tot rock, en gezelligheid op zes verschillende locaties in de Drentse hoofdstad. De avond trapt af in café De Witte Bal. Organisator Levi Vandenberg kijkt tevreden toe en kan eindelijk een beetje ontspannen. "Ik heb de afgelopen dagen nauwelijks geslapen", vertelt hij.

Ouderwets de kroegen langs

Het is voor het eerst sinds drie jaar dat het muziekfestival in Assen weer ouderwets in kroegen plaatsvond. Corona verpestte het jaarlijkse poprondefeestje. Vorig jaar moest het evenement uitwijken naar slechts twee locaties: theater De Nieuwe Kolk en podium Zuidhaege. Het jaar daarvoor was het festival nog kleinschaliger en waren er maar dertig mensen welkom.
En dat maakt het extra spannend, aldus de organisator. "Het is maar de vraag of mensen het festival dan nog weten te vinden. Het is toch een beetje gênant als er niemand komt. Maar dat zit wel goed."
Naast de Witte Bal doen ook Podium Zuidhaege, wielercafé Cours, Autentieq, Zusjes de Boer en 1809 Lodewijk Napoleon mee. Veertien acts laten daar horen wat ze in huis hebben. Vandenberg moest een selectie maken uit meer dan honderd aangemelde bands. "Dan kijken we welke band het beste bij welke locatie past. En natuurlijk ook naar welke muziek Assenaren leuk vinden."
(Tekst gaat verder onder de foto)
De van origine Oekraïense Katie Koss (Katja Poltavets) trad op in wielercafé Cours.
De van origine Oekraïense Katie Koss (Katja Poltavets) trad op in wielercafé Cours. © RTV Drenthe / Floor Visser

Meau, Froukje, Chef'Special

Geen acts uit Drenthe dit keer, maar wel talent uit het Noorden. Zo ook de 20-jarige singer-songwriter Boaz uit Harlingen. Hij is bijna klaar om het podium op te gaan bij Wielercafé Cours. "Ik heb er erg veel zin in." Assen is de achtste stad waar de jonge artiest mag optreden. "Het is uren maken op verschillende plekken. Ik leer enorm veel", zegt hij dankbaar.
Dat het festival een springplank is voor succes, blijkt uit eerdere edities. Vorig jaar stond zangeres Meau nog in de foyer te zingen van de Nieuwe Kolk. Nu staat ze op de grootste festivals van ons land. Ook bands als Chef'Special, The Vices en Froukje zijn ooit begonnen bij Popronde.

Reizend festival

Tijdens Popronde treden tientallen veelbelovende live-acts op in cafés, theaters, kerken en clubs in het centrum van een stad. Deze en komende maand doet het festival 42 steden aan, waaronder drie in Drenthe. Assen is de eerste Drentse stad waar het muziekcircus neerstrijkt. Op 3 november is Popronde in Emmen. Meppel staat op 20 november op de kalender.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl