Borger-Odoorn verhoogt starterslening: 'Bedrag te laag om iets mee te kunnen'

Geld
De gemeente Borger-Odoorn verhoogt de starterslening © Pixabay
Het college van de gemeente Borger-Odoorn wil de starterslening verhogen met 10.000 euro naar 45.000 euro. De gemeente hoopt hiermee dat starters op de woningmarkt gemakkelijker een huis kunnen kopen. Ook de gemeente Aa en Hunze deed onlangs hetzelfde voorstel.
Het oude budget van 35.000 euro bleek niet toereikend genoeg. "We willen met deze lening starters faciliteren bij de aankoop van een woning in onze gemeente. Vanwege de krappe huizenmarkt en de stijgende prijzen hebben we aanpassingen gedaan", aldus een woordvoerder van de gemeente.
Vorig jaar maakten er drie starters gebruik van de lening van toen nog 35.000 euro. Dit jaar is dat slechts één persoon. "Er hebben wel meer geïnteresseerden contact gezocht, maar het grensbedrag was te laag om er wat mee te kunnen. We hopen dat deze ophoging ervoor zorgt dat er meer gebruik van gemaakt wordt."
Het college stelt de gemeenteraad voor om het budget voor de starterslening per 1 november te verhogen naar 450.000 euro. Dit betekent dat er tien starters gebruik van de lening kunnen maken. Ook wordt de maximale koopsom opgehoogd naar 325.000 euro. Deze was voor nieuwbouw eerst 200.000 euro en voor bestaande bouw 175.000 euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.