Alie (74) was bij het eerste concert van The Beatles in Nederland: 'Het waren mijn idolen'

Alie was bij het eerste concert van The Beatles in Nederland
Alie met herinneringen die ze bewaard heeft in een plakboek. © RTV Drenthe/Marcel Drent
Alie Lelieveld uit Dalerveen was 58 jaar geleden één van de gelukkigste tieners op aarde. Na lang sparen kon ze samen met haar zusje naar een concert van een opkomende band uit Liverpool: The Beatles. In 1964 waren ze voor het eerst in Nederland en dat wilde de familie voor geen goud missen.
Lelieveld woonde in de Noord-Hollandse kustplaats Julianadorp, niet ver uit de buurt van het dorpje waar The Beatles optraden. "Ze speelden die dag in Blokker", vertelt ze enthousiast. "Het waren echt mijn idolen. We waren vroeg binnen, dus stonden bijna helemaal vooraan. Maar het was niet eens uitverkocht."

7,50 gulden voor een ticket

Haar kamer hing vol met posters van de band, die ze via vriendinnen leerde kennen. "Ik kreeg foto's te zien van die leuke jongens. En via onze platenspeler thuis luisterde ik naar de liedjes van The Beatles. Ook kwamen ze op de radio wel voorbij", legt Lelieveld uit, die zo binnen no-time groot fan werd.
Beatlesdag op Radio Drenthe
Op 5 oktober 1962 beleefde The Beatles de grote doorbraak met hun eerste single: Love Me Do. Radio Drenthe staat hier, zestig jaar later, bij stil. Vandaag is het al de hele dag Beatlesdag op de radiozender, met veel muziek en dikke priez'n tijdens de Beatles-spelletjes.
Inmiddels zijn alle posters en krantenkoppen verdwenen in plakboeken, die ze goed heeft bewaard in haar huis in Dalerveen. "Hier zie je het kaartje waarmee ik toen binnen ben gekomen. Dat had ik besteld bij Radio Veronica, die het organiseerde. Het kaartje was 7,50 gulden. Veel geld voor die tijd."
Boven de ingeplakte knipsel staat een duidelijke zin: De beste dag van mijn leven.
Benieuwd naar het verhaal van Alie? Bekijk hieronder de video:
Alie uit Dalerveen was bij het eerste Beatles-concert in Nederland

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.