Onderzoek supermarkt en woning Hoogeveen vanwege dode man Enschede

supermarkt Hoogeveen
Sporenonderzoek in een supermarkt in Hoogeveen vanwege dode man © Persbureau Meter
De politie doet onderzoek in een supermarkt en een woning in Hoogeveen in verband met de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Ook wordt een woning in Den Ham in Overijssel onderzocht.
De man werd sinds 6 december 2021 vermist. Afgelopen mei werd zijn lichaam in plastic gewikkeld teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik in Overijssel.
De 32-jarige Jafo bleek door een misdrijf om het leven gebracht. De politie vermoedt dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport en daarbij mogelijk in de problemen is gekomen. Waar de politie specifiek naar zoekt wil een woordvoerder niet kwijt, meldt RTV Oost. "Het enige wat we daarover kunnen melden is dat het gaat om sporen in de hoop de waarheid in deze zaak boven tafel te krijgen."

Opsporing Verzocht

De supermarkt, gespecialiseerd in Aziatische producten, in winkelcentrum De Weide in Hoogeveen zal zeker tot zaterdag gesloten blijven. Volgens de politie verleent de eigenaar alle medewerking aan het onderzoek. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een zakelijke link bestaat tussen de supermarkt en de woning in Den Ham. Het adres in Den Ham komt voor in de Kamer van Koophandel-gegevens van de supermarkt in Hoogeveen.
Waar de politie specifiek naar zoekt, wil woordvoerster Chantal Westerhoff niet kwijt bij RTV Oost. "Het enige wat we daarover kunnen melden, is dat het gaat om sporen in de hoop de waarheid in deze zaak boven tafel te krijgen."
Omwonenden en eigenaren van bedrijven in de winkelstraat zeggen dat ze goed contact hebben met de eigenaar van de supermarkt. Er waren niet eerder problemen met elkaar.

Geen aanhoudingen

Of er sprake is van een doorbraak in het onderzoek wil de politie niet kwijt. "We verwachten vandaag nog geen aanhoudingen, maar vanzelfsprekend hopen we daar uiteindelijk wel op. Tot die tijd zijn alle tips over deze zaak welkom", aldus de politiewoordvoerder.
Komende dinsdag 11 oktober besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de dood van Jihad Jafo.
Verslaggever Wouter Westerveld was vandaag in Hoogeveen en vertelt over de situatie daar:
Onderzoek in supermarkt en woning in Hoogeveen vanwege gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede

Wat is er tot nu toe bekend?

Jihad Jafo vertrok op maandag 6 december vorig jaar met een vriend vanaf zijn huis aan de Gasjuffer in Enschede. De vriend vertelde de politie dat hij Jihad voor het laatst zag bij de rotonde aan de Euregioweg en de Sleutelweg. Jihad zag daar een auto staan met daarin iemand die hij blijkbaar kende en waarmee, volgens de vriend, hij per se in gesprek wilde. Hij is bij die persoon in de auto gestapt. De politie achterhaalde op basis van de telefoongegevens van Jihad dat zijn telefoon om 21.20 uur die avond aanstond in de omgeving van Den Ham. Sindsdien ontbrak ieder spoor van hem.
In mei dit jaar werd het lichaam van Jihad Jafo gevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik. Het stoffelijk overschot was in plastic gewikkeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.