Roden krijgt 56 woningen in 'De Boterlinie'

Ondertekening Vrijetijdsboulevard Roden
Christian van Wijhe (Woonborg), Albert Jan Ruiter (Nijhuis Bouw), John Krol (Nijhuis Bouw) en wethouder Jos Darwinkel bij het braakliggende stuk grond waar 56 huizen komen © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Roden krijgt er 56 woningen bij aan de Kanaalstraat. Vanmiddag vond een ondertekening plaats voor de bouw van de wijk, die als werknaam 'De Boterlinie' heeft meegekregen.
De woningen grenzen namelijk aan Fitnesscentrum Roden, waar vroeger de Coöperatieve Zuivelfabriek Roden-Zevenhuizen gevestigd was.

Doorn

Bewoners van De Boterlinie kijken straks uit op de Vrijetijdsboulevard, waar onder meer Kampeerhal Roden, Snow&Co en Intersport zijn gevestigd. "Je ziet steeds meer dat bedrijvigheid gemengd wordt met woningbouw", zegt wethouder Jos Darwinkel van de gemeente Noordenveld.
Tegen het eind van volgend jaar moet er begonnen worden met de bouw van de woningen. Momenteel ligt het stuk grond aan de Kanaalstraat braak. "Een doorn in het oog wil ik het niet noemen", zegt Darwinkel. "Maar er stond een tijd geleden ook nog een oude woning leeg. Dat verloedert en dan wil je op den duur gaan ontwikkelen. Ik ben blij dat we kunnen beginnen."

Meedenken

Aanstaande dinsdag is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden en betrokkenen over de toekomst van de Vrijetijdsboulevard. Daar zal onder meer de projectontwikkelaar een toelichting geven op hun plannen om woningbouw te realiseren op een tweede locatie aan de Kanaalstraat, namelijk op de oude plek van Bike Life. Ook daar worden op termijn woningen verwacht.
"We vragen mensen mee te denken over de invulling van dit stukje Roden", zegt wethouder Darwinkel. "Hoe kunnen we bedrijvigheid en woningbouw in elkaar laten overgaan? Dat is goed om over na te denken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl