Oudste inwoner van Drenthe (105) is vandaag jarig

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra feliciteert mevrouw van der Horn-Stulp met haar verjaardag.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra feliciteert mevrouw van der Horn-Stulp met haar verjaardag © RTV Drenthe / Floor Visser
Een kamer vol met slingers, feesthoedjes en ballonnen voor de jarige Enna van der Horn-Stulp. Ze is vandaag 105 jaar geworden. Daarmee is ze de oudste inwoner van Drenthe.
Boeketten, cadeaus en zelfs bitterballen staan op tafel. Op het eerste gezicht lijkt het een doodgewone verjaardag in verpleeghuis Hendrik Kok in Rolde. Maar niets is minder waar, want het is een feestje voor de oudste inwoner van Drenthe. "Oh, de oudste van Drenthe?", vraagt mevrouw Van der Horn-Stulp verbaasd. "Ik wist wel dat ik de oudste inwoner van gemeente Aa en Hunze was, maar dit wist ik niet!"

Bezoek van de burgemeester

Van der Horn-Stulp zit in een kring samen met haar familie. Naast haar zit burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze, die haar feliciteert met een bloemetje. Het was een drukke dag voor de vrouw, met veel belangstelling en indrukken.
Een hoge leeftijd als deze bereiken is niet gemakkelijk, legt haar schoonzoon Hilco Brouwer uit Assen uit. Vrienden en kennissen zijn weggevallen. En dat is moeilijk, realiseert hij zich. "En het is lastig om met haar te communiceren, want ze kan niet goed meer horen en ook niet telefoneren. Dat is enorm moeilijk."
Boerendochter
Enna van der Horn-Stulp werd geboren in 1917 en groeide als boerendochter op in een groot gezin van elf kinderen. Op de lagere school in Warfhuizen ontmoette ze haar man, meneer Van der Horn. Ze runde een Spar en woonde op veel verschillende plaatsen in Nederland, met name in Groningen en Drenthe. Sinds een aantal jaren woont ze in een verpleeghuis in Rolde.
Haar eigen gezin bestaat uit drie zoons, waarvan er een is overleden, en een dochter. Ook heeft ze vele klein- en achterkleinkinderen. "Maar daar weet ze de namen niet allemaal van hoor", lacht haar zoon.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl