Deze drie bedrijven maken vanavond kans op prijs Drentse Onderneming van het Jaar

De finalisten van de verkiezing Drentse Ondernemer van het jaar
De finalisten van de verkiezing Drentse Onderneming van het jaar © Kim Stellingwerf
Ze zeggen allemaal uniek te zijn, maar toch kan er maar eentje vanavond een feestje vieren. De drie finalisten van de Drentse Onderneming van het Jaar kijken reikhalzend uit naar vanavond als de titel in het Atlastheater in Emmen wordt uitgereikt.
Voordat het Meppeler InterStage, Sportconfex en M&G Group (beide uit Assen) in de schijnwerpers mogen staan, hebben zij al tal van andere bedrijven afgetroefd. In totaal waren er meer dan honderd aanmeldingen voor de verkiezing. Eind mei werd de shortlist teruggebracht naar acht. Met een pitch moesten de genomineerde bedrijven aantonen waarom zij door zouden mogen naar de finale.

Podiumbouwer wil de beste zijn

Drie bedrijven dus, waarvan Interstage misschien wel de bekendste is. Dit bedrijf maakte onder meer naam met de podiumbouw bij het Eurovisie Songfestival. Ook droeg de onderneming een steentje bij aan de Zwarte Cross, Concert at Sea en televisieshows The Voice of Holland en Ik hou van Holland. "Wij willen niet de grootste zijn, maar wel de beste op elk vlak", zegt manager Chantal Busscher
Toen de coronacrisis uitbrak, maakten de Meppelers een moeilijke periode door omdat veel werd afgelast. "Daarom gun ik het ons zo dat wij deze prijs winnen. Hoe we met elkaar die tijd zijn doorgekomen, daar ben ik echt supertrots op."
(Verhaal gaat verder onder de foto)
Songfestival Kiev
Ook dit podium in Kiev bouwde Interstage © Gino Spijkerman/Interstage

Sportkledingproducent maakt verschil in topsport

Er is eveneens een goede kans dat je het werk van Sportconfex al eens op televisie voorbij hebt zien komen. De Asser onderneming produceert kleding voor onder meer wielrenners die meedoen aan de Tour de France of schaatsers die strijden om een olympische titel. "Bij die sporten kan je met de juiste kleding een verschil in wattage creëren", zegt Bert van der Tuuk van Sportconfex.
Volgens Van der Tuuk merkt een sporter vooral aan het einde van de race dat de pakken voordelig zijn. "Een schaatser rijdt niet per se sneller zijn rondjes, maar heeft op het eind wel meer over. Daar maakt hij of zij het verschil. Voor een tijdrit in het wielrennen geldt precies hetzelfde." Waarom Sportconfex moet winnen? Van der Tuuk legt uit dat er nergens ter wereld een bedrijf is dat hetzelfde doet. "Alle andere genomineerden hebben concurrenten, wij niet. Hier in Drenthe staat dus een bedrijf dat uniek is."

Rookgaskanalenbouwer lult niet, maar poetst wel

Iets minder bekend bij het grote publiek misschien, maar de M&G Group uit Assen heeft goede hoop dat ze vanavond met de prijs in handen staat. De specialist in rookgaskanalen maakt specifieke ventilatiesystemen voor warmtepompen en toebehoren voor verwarmingsketels. Ook hebben zij een rol in de transitie van aardgas naar waterstof. "Wij begeleiden de mensen om de beste keuze te maken met alle onderdelen", zegt Liesbeth Filippini van de M&G Group.
De M&G Group is naast Assen ook gevestigd in Groningen, maar in 2023 wordt het bedrijf samengevoegd in Assen-Zuid. "Wij zijn een mooi en stabiel bedrijf, dat met het duurzaamheidsaspect de sprong naar de toekomst maakt. Het is daarnaast een leuk bedrijf om te werken. Ik ben een Tukker, maar ik voelde me hier snel thuis. Hier geldt het motto: niet lullen maar poetsen."
Het programma in het Atlastheater begint vanavond om 20.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl